Eveniment

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite pentru a-l informa în legătură cu atacul populaţiei kurde din Siria

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat pe...

Autor: Lacramioara Ivaz, Mediafax

08.10.2019, 19:05 57

Ministerul de Externe al Turciei l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Ankara pentru a-l informa în legătură cu lansarea atacului asupra populaţiei kurde din Siria, la scurt timp după anunţul oficial al preşedintelui Erdogan privind începerea acţiunii militare, relatează agenţia Reuters.

Ambasadorul Statelor Unite în Turcia a fost invitat de către Ministerul de Externe de la Ankara pentru a fi înştiinţat în legătură cu începerea, de către autorităţile turce, a atacului militar în zona de nord-est a Siriei. Comunicarea deciziei autorităţilor turce vine la puţin timp după demararea acţiunii militare, anunţată de preşedintele turc.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că ţara sa va lansa o operaţiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la graniţa cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunţat că nu vor să fie implicate şi au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO