Eveniment

Ministerul Apărării Naţionale cere aprobarea Parlamentului pentru contracte de înzestrare de peste 9 miliarde euro

Ministerul Apărării Naţionale cere aprobarea...

Autor: Liviu Dadacus

11.04.2017, 11:21 162

Memorandumul transmis la Parlament conţine lista programelor de înzestrare pentru perioada 2017-2020, pentru a căror atribuire se cere aprobarea, precum şi costurile aferente fiecăruia, au arătat sursele citate.

Printre aceste programe se numără, potrivit aceloraşi surse, şi achiziţionarea a 4 corvete multifuncţionale, al căror cost estimat depăşeşte suma de 1,5 miliarde euro.

Acest memorandum a fost discutat în şedinţa Birourilor permanente reunite de marţi, care l-au transmis comisiilor de Apărare, au mai arătat sursele citate.

Memorandumul privind solicitarea MApN către Parlamentul României privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurilor de atribuire a contractelor aferente unor programe de înzestrare a fost aprobat în şedinţa de Guvern din 30 martie.

MApN are obligaţia de a solicita aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire, în cazul în care valoarea estimată a contractului, fără TVA, este egală sau mai mare decât echivalentul în lei a 100 de milioane de Euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO