Eveniment

Milioane de mesaje SMS se pierd in spatiu

17.01.2003, 00:00 17

Milioane de mesaje text trimise catre telefonele mobile nu ajung niciodata a destinatie, buna comunicare depinzand in mare masura de reteaua de telefonie mobila folosita, releva un studiu realizat de compania Keynote Systems. Numai in Statele Unite, 7,5% din SMS-urile trimise nu ajung la destinatie si se pierd in spatiu, se arata in documentul Keynote. Asta chiar daca unele companii taxeaza si fiecare mesaj primit.
Companiile europene realizeaza 10-15% din incasari pe baza SMS-ului, scrie CNN, dar in Statele Unite acest serviciu nu s-a bucurat de succes din cauza ca nu se puteau trimite mesaje decat in reteaua in care erai abonat. Incepand din 2002, marile companii au reusit sa puna la punct acest serviciu. Astfel, Cellular Telecomunications & Internet Association estimeaza traficul SMS la un miliard de mesaje pe luna, iar 7,5% pierderi inseamna ca milioane de mesaje nu ajung la destinatar.
"Aceste probleme vor afecta nu numai incredera in companiile de telefonie mobila, ci vor scadea numarul utilizatorilor acestui serviciu, care abuia incepuse sa pridna pe piata americana",. a estimat Chuck Mount, managerul Keynote Ssytems.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO