Eveniment

Miliardarul Sumner Redstone, al cărui imperiu include CBS şi Viacom, a murit la 97 de ani

Miliardarul Sumner Redstone, al cărui imperiu include...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

12.08.2020, 16:21 152

Sumner Redstone, mogul media şi miliardar, cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, al cărui imperiu include CBS şi Viacom, a murit la 97 de ani, anunţă CNBC.  

Redstone, care s-a lăudat adesea că va trăi pentru totdeauna, a murit marţi, potrivit unui comunicat al National Amusements.

Redstone a controlat aproximativ 80 la sută acţiunile cu drept de vot ale Viacom şi CBS, prin intermediul companiei sale National Amusements.

"Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator şi dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global", a declarat miercuri, CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish. „A fost o forţă a naturii şi un competitor înverşunat, care lasă în urmă o moştenire uriaşă atât în ​​afaceri, cât şi în filantropie”.

Sănătatea lui Redstone a fost în centrul multor speculaţii în ultimii ani. Cu CBS şi Viacom în discuţii de fuziune în primăvara anului 2018, The Wall Street Journal a raportat că miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar că avea un iPad pe care îşi înregistrase vocea rostind „da”, „nu” şi „f --- you”, intervenind astfel în negocieri.

Sumner Murray Rothstein s-a născut la Boston pe 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, şi-a schimbat ulterior numele de familie german.

Sumner a absolvit Harvard şi a servit în serviciile de informaţii ale Armatei în timpul celui de-al doilea război mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard şi a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri şi a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 şi a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Redstone a recunoscut importanţa conţinutului, susţinând că el a inventat sintagma „conţinutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO