Eveniment

Miliardarul rus Igor Zyuzin se întâlneşte astăzi cu Boc şi mâine cu Băsescu

Autor: Adrian Cojocar

07.06.2011, 16:03 522

Miliardarul rus Igor Zyuzin, proprietarul grupului siderurgicMechel, care deţine patru combinate în România, se va întâlniastăzi cu premierul Emil Boc, iar mâine are programată o întâlnirecu preşedintele Traian Băsescu, potrivit reprezentanţilorcompaniei.

Zyuzin este în vizită în România, cu ocazia inaugurării uneioţelării noi la combinatul de la Oţelul Roşu, controlat de Mechel.Investiţia s-a ridicat la circa 48 mil. dolari.

Mechel mai deţine combinatele de la Târgovişte, Câmpia Turzii şiLaminorul Brăila, fiind al doilea mare producător de oţel dinRomânia după ArcelorMittal.

Igor Zyuzin, 51 de ani, este unul dintre cei mai bogaţi oligarhiruşi, cu o avere estimată de revista americană Forbes la 6,4miliarde de dolari, în 2010.

Zyuzin a căzut în dizgraţia conducerii de la Kremlin în urmă cutrei ani. În aprilie 2008, premierul rus Vladimir Putin a criticatdur comportamentul grupului Mechel, acuzându-l că-şi vinde maiieftin produsele la export decât în ţară, declaraţiile fiind urmatede căderea puternică a acţiunilor Mechel pe bursa din New York.Ulterior, acesta şi-a cerut scuze pentru efectul pe care acuzaţiilesale l-a avut asupra titlurilor companiei, declarând că în prezentMechel este una dintre cele mai responsabile companii din sectorulsiderurgic în ceea ce priveşte încheierea de contracte pe termenlung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO