Eveniment

Mihai Ghyka, moştenitor al domnitorului Grigore Ghica, numit secretar de stat la Cultură

Mihai Ghyka, moştenitor al domnitorului Grigore Ghica,...

Autor: Alice Draghici

24.12.2015, 17:28 1236

Mihai Ghyka, în vârstă de 44 de ani, a fost numit secretar de stat în Ministerul Culturii, potrivit unei decizii apărute, joi, în Monitorul Oficial. De asemenea, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că "noul secretar de stat la Ministerul Culturii, Mihai Ghyka se va ocupa, între altele, de managementul instituţiilor neperformante".

Mihai Ghyka este cunoscut pentru cariera sa în domeniul privat. Emigrat în Canada înainte de prăbuşirea regimului comunist, în 1989, el a revenit în ţară activând în mari companii-Bergenbier şi Vodafone, şi a pus bazele unei firme de consultanţă de marketing.

A fost analist financiar la Bergenbier România, apoi manager general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. A lucrat peste 10 ani în FMCG, având mai multe roluri de conducere în departamentele Financiar şi Marketing ale acestei companii, atât în România, cât şi în regiunea Balcani.

A demisionat din funcţie de la Bergenbier, postul fiind preluat de Jens Hoesel, fost director de vânzări la StarBev, şi, în iunie 2011 a devenit directorul comercial pe segmentul consumer al Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă. În ianuarie 2013 va părăsi compania, pentru a se ocupa de proiecte personale.

De atunci, el s-a ocupat de consultanţă de marketing prin firma sa, Dalprincipe Consulting. Mihai Ghyka s-a mai ocupat cu renovarea şi administrarea conacului familiei sale din judeţul Vrancea.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO