Eveniment

Mihaela Veres, head of HR, Liberty Galaţi: Anul trecut am angajat 650 de persoane şi am creat 100 de posturi noi datorate automatizării şi digitalizării. În 2022 ne propunem aproximativ acelaşi plan de recrutare

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Mihaela Veres, head of HR, Liberty Galaţi: Anul trecut...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 22:04 502

Liberty Galaţi a derulat în 2021 un plan de recrutare prin care a angajat 650 de persoane şi a creat 100 de poziţii noi, iar planul de recrutare din 2022 este unul similar, a explicat Mihaela Veres, head of HR, Liberty Galaţi, în conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„Anul trecut am avut un plan de a angaja 650 de persoane, am reuşit să facem acest lucru, ba mai mult, am creat 100 de posturi noi datorate automatizării şi digitalizării. În acest an ne propunem aproximativ acelaşi plan de recrutare. Este destul de dinamic în cazul nostru pentru că acoperim persoanele eligibile să se pensioneze şi acoperim şi posturile noi care apar. Practic, vorbim despre aproximativ acelaşi număr de persoane ca anul trecut”.

Ea a subliniat că dacă Liberty nu va găsi personalul necesar va apela la programe interne. Mai mult, compania lucrează şi cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) şi are inclusiv ucenici pe care îi specializează.

„Dacă nu găsim aceste persoane vom apela la programele noastre interne, acest concept de învăţare accelerată, unde ţinem cont de curba de învăţare a fiecărei meserii, selectăm oamenii din Galaţi şi satele învecinate şi îi instruim prin reţeaua de mentori, de experţi, prin programul de transfer de cunoştinţe”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO