Eveniment

Miercuri, 6 octombrie, conferinţa ZF/NNDKP Legal & Tax ediţia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business? Care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?

Miercuri, 6 octombrie, conferinţa ZF/NNDKP Legal & Tax...

Autor: Răzvan Botea

04.10.2021, 00:05 141

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNNR), care cuprinde finanţări de aproximativ 29 de mld. de euro pentru investiţii în România, ar urma să fie implementat până în 2027, aceasta fiind una dintre condiţiile Comisiei Europene, prin care vin fondurile. O astfel de infuzie de capital într-un termen foarte scurt va avea un impact major în economia româ­nească, dar şi în mediul de business, pentru că investiţii în infrastructura mare, spre exemplu, angrenează un întreg ecosistem de business.

Mai mult decât atât, PNRR vine şi cu un plan de reforme, inclusiv în zona fiscală, la care guvernul s-a angajat pentru a putea accesa banii. Astfel, mediul de afaceri speră la o mai bună comunicare cu autorităţile fiscale în urma digitalizării acestora. Pe de altă parte însă, unul dintre angajamentele fiscale pe care guvernul şi le-a luat pentru PNRR este eliminarea treptată a facilităţilor fiscale acordate sectoarelor IT&C şi construcţii.

Concret, care va fi impactul PNRR în economie şi business?

La această întrebare şi multe altele îşi propun să răspundă specialiştii casei de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) şi invitaţii speciali, în cadrul celei de-a şasea ediţii a evenimentului Tax & Legal, organizat de ZF şi NNDKP. Tema de anul acesta este impactul PNRR în mediul de business şi în economie, dar şi care sunt schimbările fiscale şi legislative anticipate de specialişti în 2021 şi 2022. Videoconferinţa va fi transmisă live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar, miercuri, 6 octombrie, începând cu ora 9:30.

În prima parte a evenimentului, dedicată dezbaterii pe tema PNRR, întrebările la care vor răspunde speakerii sunt legate de cum va arăta administrarea fiscală după implementarea programelor prevăzute de PNRR, cum va fi implicat mediul de afaceri în desfăşurarea sa şi multe alte răspunsuri la întrebările mediului de business în legătură cu PNRR.

Speakerii evenimentului sunt: Alina Timofti, Marius Ionescu, Adina Chilim-Dumitriu, parteneri NNDKP; dr. Wargha Enayati, fondator al Reţelei Private Regina Maria şi al Enayati Medical City, Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al grupului MedLife, dr. Ovidiu Palea, fondator şi director general al centrului medical Provita.

În a doua parte a evenimentului, specialiştii NNDKP Silviu Bădescu, Lucian Barbu şi Alexandru Aparaschivei, parteneri NNDKP Consultanţă, vor susţine o sesiune tehnică legată de tendinţele în fiscalitate în 2021 şi 2022.


ZF şi casa de avocatură NNDKP organizează miercuri, 6 octombrie, videconferinţa ZF/NNDKP Legal & Tax ediţia a 6-a: Care va fi impactul PNRR în economie şi business? Care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni? Evenimentul va fi transmis live pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar începând cu ora 09:30.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO