Eveniment

Meteorologii avertizează: Cod galben de inundaţii pe râuri din Iaşi, până la miezul nopţii

Meteorologii avertizează: Cod galben de inundaţii pe...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

27.05.2020, 17:34 61

Hidrologii au emis, miercuri, o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pentru râuri din judeţul Iaşi. Până la miezul nopţii sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice: Bahlui – afluenţii din bazinul mijlociu, judeţul Iaşi.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Duruşca şi Totoeşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare specială până duminică noapte, anunţând instabilitate atmosferică accentuată. În cea mai mare parte a ţării se anunţă averse, căderi de grindină, descărcări electrice, vânt şi vijelii. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15 - 25 l/mp şi pe arii restrânse 30 - 40 l/mp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO