Eveniment

Meteorologii anunţă prelungirea avertizării codului portocaliu de ger până vineri seara

Meteorologii anunţă prelungirea avertizării codului...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

28.02.2018, 12:24 136

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă val de frig în toată ţara, până vineri la ora 20.00.

27 de judeţe şi Capitala se află cub cod portocaliu de ger, iar celelalte judeţe sub cod galben.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între minus 12 şi minus 6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între minus 22 şi minus 12 grade, izolat mai coborâte, sub minus 25 grade.

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, temperaturi sub pragul de ger (minus 10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri şi până duminică vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Miercuri este în vigoare o altă avertizare cod portocaliu de vânt puternic, ninsoare viscolită, zăpadă spulberată şi vizibilitate scăzută în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa şi Tulcea, precum şi o avertizare cod galben de ninsori moderate, intensificări ale vântului şi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO