Eveniment

Mesajul Tătaru, după modificarea Legii stării de alertă: Vom încerca să reaşezăm aceste măsuri

Mesajul Tătaru, după modificarea Legii stării de...

Autor: Otilia Serescu

13.05.2020, 21:51 135

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, miercuri seara, referitor la modificările aduse de Parlament legii care reglementează starea de urgenţă, că se va încerca, joi, în şedinţa de Guvern, ca „aceste măsuri să fie reaşezate”, adăugând că relaxarea trebuie privită cu „mai multă precauţie”.

„Vom încerca mâine (joi - n.red.), în şedinţa de Guvern, şi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă să reaşezăm aceste măsuri şi aceste mici relaxări pe care le dăm progresiv. (...) Intrând progresiv, putem să le gestionăm. Intrând progresiv, putem să fim atenţi la fiecare dintre ele. Au fost adoptate în condiţiile în care aveam şi contra-măsura. Venind prea devreme cu nişte măsuri de relaxare, exacerbăm acel risc de a crea o transmitere comunitară”, a spus Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Conform sursei citate, România se află la începutul unei pante descendente, în privinţa numărului de cazuri de COVID-19.

„Această relaxare trebuie privită cu mai multă precauţie (...) Aş fi vrut ca cei care contestă astăzi (pandemia - n.red.) să conteste şi acum o lună. Dacă ne gândim ce era acum o lună, în care nu vedeam pe nimeni, în care eram foarte puţini pe baricade şi un corp medical lipsit de resurse încerca să stăpânească o pandemie, aş fi vrut ca acei domni care au ieşit azi public sau care modifică nişte legi să fi vorbit şi atunci”, a adăugat Nelu Tătaru.

Parlamentul a adoptat, miercuri seara, Legea care reglementează starea de alertă. Actul normativ a fost schimbat faţă de forma iniţială, acesta stabilind şi deschiderea maill-urilor care au mai puţin de 15.000 de metri pătraţi.

Mai mult, ALDE a susţinut, în Parlament, prin purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Varujan Vosganian, că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO