Eveniment

Mesajul premierului Dăncilă pentru români, de Sfântul Andrei: Românii sărbătoresc anul acesta cu mai multă emoţie

Mesajul premierului Dăncilă pentru români, de Sfântul...

Autor: Diana Grigore

30.11.2018, 11:56 71

„Ziua Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României o sărbătorim, anul acesta, cu mai multă emoţie decât oricând, graţie împrejurărilor istorice unice la care avem privilegiul să fim martori. Acum câteva zile, a fost sfinţită Catedrala Mântuirii Neamului, o realizare de seamă a României şi un monument deosebit, care îl are ca ocrotitor pe Sf. Andrei, Apostolul poporului nostru. Iar, mâine, sărbătorim împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Este un moment în care se întâlnesc şi împletesc, simbolic, unitatea spirituală creştină şi unitatea statală românească, întărindu-ne încrederea în destinul naţional sub cele mai bune auspicii”, a transmis Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX,

Premierul le-a urat tuturor sărbătoriţilor <La mulţi ani>.

„Cu aceast (acest - n.r.) prilej special, doresc tuturor românilor o sărbătoare plină de bucurie, iar celor care îşi serbează numele să aibă parte de tot ce îşi doresc! La mulţi ani!”, a adăugat Dăncilă.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat că ziua Sfântului Andrei este o zi dintr-o succesiune de mari sărbători.

„Sărbătorim astăzi ziua Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, o zi care face parte dintr-o succesiune de mari sărbători care au în centrul lor ţara noastră şi destinul românesc. La 100 de ani de la Marea Unire trăim momente unice dedicate poporului român şi celebrăm credinţa, valorile şi tradiţiile care unesc naţiunea română. Doresc tuturor celor care trăiesc şi simt româneşte ca aceste zile de sărbătoare să le aducă numai bucurii. Celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua onomastică le urez un călduros <La mulţi ani>!”, a afirmat Liviu Dragnea.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a ţinut să marcheze momentul.

”La mulţi ani tuturor celor care azi îşi serbează onomastica, multă sănătate, bucurii alături de cei dragi şi linişte sufletească!”, a scris pe Facebook Tăriceanu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul premier al României, Mihai Tudose, le-a urat la mulţi ani celor care îşi serbează numele.

„La mulţi ani cu bucurii, împliniri şi sănătate celor care azi îşi sărbătoresc onomastica!”, a conchis Băseascu, pe Facebook.

Mihai Tudose a scris pe pagina sa de Facebook: „Cu ocazia Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, urez la mulţi ani tuturor sărbătoriţilor!”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO