Eveniment

Mesajul PNL pentru românii care s-au revoltat împotriva preşedintelui Iohannis după desemnarea noului premier

Mesajul PNL pentru românii care s-au revoltat împotriva...

Autor: Cătălina Mănoiu, Mediafax

18.01.2018, 11:05 2215

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că revolta împotriva deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier este la fel de justitificată ca judecata că ”Opoziţia este de vină că nu are suficiente voturi să oprească PSD-ALDE”.

”Revolta împotriva deciziei Preşedintelui României de nominalizare a unui candidat pentru funcţia de Prim-ministru din partea majorităţii parlamentare este la fel de justificată ca judecata că Opoziţia este de vină pentru că nu are suficiente voturi să opreasca ceea ce face PSD - ALDE la guvernare”, a scris purtărorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, pe Facebook.

Ionel Dancă a afirmat că atunci când instrumentele legale care pot fi folosite pentru a lupta împotriva PSD-ALDE sunt insuficiente, soluţia este ”întoarcerea la votul popular”.

”Atribuţiile constituţionale ale Preşedintelui şi opoziţia parlamentară sunt singurele instrumente legale care pot fi folosite împotriva majorităţii autoritare, câştigată de PSD - ALDE cu votul românilor. Iar când aceste instrumente devin insuficiente, soluţia pentru schimbarea majorităţii parlamentare este întoarcerea la votul popular dacă este posibil constituţional”, a spus Dancă.

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat însă că lupta cu legile ”nu este foarte interesantă”.

”E adevărat, însă, lupta cu legi, articole, proceduri, norme, regulamente, etc., nu e foarte interesantă ţi spectaculoasă.... şi poate provoca chiar dezamăgire. Dar, opoziţia parlamentară a Partidului Naţional Liberal continuă, cu toate instrumentele legale şi constituţionale până PNL va câştiga alegerile la fel cum sunt convins că Preşedintele va folosi în continuare toate pârghiile legale pe care le are la dispoziţie pentru a bloca/respinge iniţiativele nocive ale coaliţiei PSD – ALDE”, a conchis Dancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO