Eveniment

Mesajul lui Klaus Iohannis către profesorii din România

Mesajul lui Klaus Iohannis către profesorii din România

Autor: Răzvan Botea

19.03.2018, 17:05 246

Preşedintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj profesorilor români prin intermediul consilierului de stat Ligia Deca din Departamentul Educaţie şi cercetare, mesaj transmis cu ocazia Galei Merito, în care au fost premiaţi profesori din învăţământul preuniversitar, eveniment din cadrul Romanian Business Leaders Summit.

Mesajul preşedintelui atrage atenţia asupra importanţei vocaţiei de profesor, spunând că prestigiul social al dascălilor nu reflectă importanţa lor reală, în consecinţă puţini tineri sunt înclinaţi să urmeze acest drum.

„Profesorii valoroşi, care inspiră şi construiesc prin pasiune şi dedicaţie,  merită aprecierea şi recunoaşterea noastră, a tuturor. Din nefericire, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, iar prestigiul social al profesiei nu reflectă importanţa ei reală. În pofida valorii de necontestat a vocaţiei de dascăl, mulţi tineri talentaţi sunt descurajaţi în a urma această carieră”, spune masejul transmis de preşedinte.

Klaus Iohannis mai vorbeşte în mesajul său despre reforma în învăţământ şi necesitatea acesteia, unul din factorii principali în aceasta fiind o pregătire şi o susţinere mai bună a profesorilor, deoarece activitatea şi calitatea dascălilor se va reflecta în pregătirea elevului.

„Evident că o astfel de reformă nu este posibilă fără profesori bine pregătiţi şi dedicaţi, susţinuţi în procesul didactic şi în evoluţia profesională, indiferent dacă predau în şcoli de elită sau în comunităţi dezavantajate. Avem nevoie de o restructurare a carierei didactice, care se bazează pe principii meritocratice, alături de o mai mare recunoaştere oferită cadrelor didactice. Un dascăl bun se vede în progresul individual al fiecărui elev, în valorile pe care le transmite şi în capacitatea sa de a-i inspira.”

Peste 200 de antreprenori şi şefi de companii din România au premiat 11 dascăli excepţionali din învăţământul preuniversitar, în închiderea primei zile a Romanian Business Leaders Summit.

Gala Merito se află la a treia ediţie în cadrul evenimentului anual Romanian Business Leaders Summit.

La evenimentul din acest an, desfăşurat sub patronajul Preşedintelui României, liderii din business au premiat câte un profesor de limba şi literatura română, matematică, biologie, limba engleză şi filosofie, şi, în premieră, câte unul de muzică, educaţie tehnologică, doi profesori de chimie şi primul educator.

Cei 11 dascăli vin din toate colţurile ţării, de la sat şi de la oraş, de la Oradea, Băişoara (judeţul Cluj), Gura-Roşiei (judeţul Alba), Miercurea Ciuc sau Curtea de Argeş până la Galaţi, Buzău, Focşani, Târgu Mureş sau Bucureşti.

Merito este un proiect care construieşte o comunitate de profesori cărora le prezintă meritele şi metodele de predare şi a fost iniţiat de către Măriuca Talpeş, cofondator Bitdefender.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO