Eveniment

Medima Health, reţea de imagistică şi radiologie medicală, deschide o clinică în Otopeni după o investiţie de 1,5 mil. euro

Medima Health, reţea de imagistică şi radiologie...

Autor: Georgiana Mihalache

14.06.2021, 16:03 371

Operatorul medical Medima Health, specializat în imagistică medicală şi radiologie, se extinde şi deschide a cincea clinică în Otopeni, o investíţie de 1,5 mil. euro. Clinica este deschisă în parteneriat cu Amethyst Radiotherapy, un jucător care activează pe aceeaşi piaţă.

Centrul din Otopeni este dotat cu echipament medical de ultimă generaţie - RMN 3 Tesla General Electric, generaţia 2021, care are aplicaţii specializate pentru investigarea avansată a afecţiunilor din sferele oncologică, cardiovasculară, urologică şi neurologică.

Este a cincea clinică sub umbrela Medima Health, după ce în prima parte a anului 2021 compania a mai deschis două unităţi la Călăraşi şi Alba Iulia. Pe harta de extindere sunt şi Sibiu şi Târgu-Mureş. Parteneriatul cu Amethyst se va extinde şi la nivel naţional, în viitor.

Amethyst, deţinut de fondul de investíţii Rohatyn, are 14 clinici în România, Polonia, Anglia, Austria, Italia şi Franţa. Fondul de investiţii american Rohatyn a investit în reţeaua de clinici de radio¬terapie Amethyst, într-o tranzacţie pentru care nu a fost dată valoarea. Compania a fost pusă pe piaţă în 2010 de Ludovic Robert, unul dintre fondatorii reţelei de farmacii Sensiblu.

Ziarul Financiar a scris despre centrul Medima Health care urmează să fie deschis la Târgu-Mureş, după ce compania a primit acord de finanţare din ajutor de stat de 11,8 milioane de lei pentru acest proiect de investiţie. 

“În 2020, în România au fost înregistrate 98.886 de cazuri noi de cancer. Statistica este una îngrijorătoare, deoarece multe dintre acestea sunt descoperite mult prea târziu, dată fiind şi situaţia din ultimul an. Imagistica medicală şi tehnologia performantă, în special, ajută la diagosticarea precoce şi la stabilirea celui mai eficient plan de tratament”, a spus medicul Ciprian Casian, CEO al Amethyst Radiotherapy România.

Medima Health SA a încheiat anul 2020 cu afaceri de aproape 3 mil. lei, în creştere cu 32% faţă de anul anterior.

Businessul a fost înfiinţat în 2017, iar în 2020 a fost preluat de fondul de investiţii Morphosis Capital. După preluare, în acţionariatul Medima au intrat medicul Gheorghe Iana, cu 11,8% dintre acţiuni, anterior director medical în cadrul clinicilor şi Vlad Ardeleanu, cu acelaşi procent de 11,8% din acţiuni, care a plecat la începutul lui 2020 de la conducerea operaţiunilor companiei de pariuri Superbet România.

Ardeleanu este responsabil cu extinderea şi construirea brandului Medima Health în România cât şi la nivel internaţional, din funcţia de director general.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO