Eveniment

Medicul Virgil Musta vine cu un mesaj optimist: Există şi veşti bune, 80% din populaţie întelege situaţia în care ne aflăm

Medicul Virgil Musta vine cu un mesaj optimist: Există...

Autor: Gelu Chetrăruc

04.08.2020, 10:33 259

Virgil Musta, doctor la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, spune că, în ciuda situaţiei alarmante, există şi veşti bune: 80% din populaţie înţelege situaţia.

Virgil Musta, doctor la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, spune că situaţia este alarmantă în România. Asta în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 54.009, doar la ultima raportare fiind anunţate 823 de persoane nou infectate. Cifra reprezintă 10% din numărul testelor efectuate, ceea ce reprezintă un procent mai mult decât dublu faţă de perioada în care era stare de urgenţă.

Musta spune că s-a ajuns în această situaţie deorece multă lume s-a relaxat şi nu mai respectă regulile de limitare a răspândirii virusului. Iar statisticile arată că acelaşi lucru se întâmplă şi în alte ţări.

Medicul infecţionist este însă optimist şi spune că în scurt timp putem scăpa de avalanşa de îmbolnăviri, dacă respectăm câteva reguli de bun simţ.

„Sunt veşti bune însă: 80% din populaţie înţelege situaţia în care ne aflăm, înţelege dificultatea, înţelege că există virus, există pandemie şi că este important să fim acum mai mult ca niciodată să fim solidari, să respectăm cele trei reguli pentru că acestea satu la baza prevenţiei noastre de a nu ne îmbolnăvi şi anume: purtarea măştii, distanţarea socială şi spălatul pe mâini. Sunt convins că împreună vom putea depăşi şi aceste momente mai dificile!”, a declarat Virghil Musta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO