Eveniment

Medicul Radu Zamfir este noul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant

Medicul Radu Zamfir este noul şef al Agenţiei...

Autor: Georgiana Mihalache

05.03.2019, 11:04 171

Radu Zamfir, medic primar în chirurgia generală şi cercetător ştinţific, este noul director executiv al Agenţei  Naţionale de Transplant (ANT), numit astăzi în funcţie de Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. Numirea vine la mai puţin de un an după ce la conducerea ANT a venit medicul Anca Mureşan de la Institutul Regional de Gastroenterologie de la Cluj.

Noul director executiv al ANT, Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică şi chirurgie oncologică şi are o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

Printre atribuţiile directorului executiv al ANT se numără acreditarea şi reacreditarea centrelor de transplant, autorizarea importului şi exportului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană destinate transplantării la om sau supravegherea sistemului de calitate, securitate sanitară şi trasabilitate a organelor, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

„Se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România”, spunea Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii în iulie 2018, la numirea fostei şefe a ANT.

Agenţia Naţională de Transplant a avut un buget de 720.000 de lei în 2018, cel mai recent an pentru care există date publice pe site-ul instituţiei, cea mai mare parte din bani, 480.000 lei, mergând spre salariile angajaţilor. ANT este subordonată ministerului Sănătăţii, ordonatorul principal de credite.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO