Eveniment

Medicover România sprijină maratonul naţional de vaccinare pentru adolescenţi. “Un milion de adolescenţi cu vârste cuprinse între 16-18 ani se pot imuniza anti-COVID în cadrul primei iniţiative naţionale de vaccinare adresate tinerilor”

Medicover România sprijină maratonul naţional de...

Autor: Ziarul Financiar

29.05.2021, 21:01 193

Medicover România, unul dintre cei mai mari furnizori privaţi de servicii medicale din România, se implică activ în campania naţională de vaccinare prin personalul medical şi logistica din centrele de vaccinare ale Spitalului Clinic Pelican din Oradea şi Centrului medical Medicover din Cluj-Napoca. 

 

Începând de luni, 31 mai, şi până vineri, 4 iunie, la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea, din clădirea Serviciului de Ambulanţă Pelican Oradea (str. Corneliu Coposu nr. 2), sunt aşteptaţi tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, însoţiţi de unul dintre părinţi sau de tutorele legal, pentru a se vaccina anti-COVID cu ser BioNTech Pfizer.

 

Spitalul Pelican Medicover este singurul spital din Oradea care derulează această campanie destinată tinerilor de peste 16 ani, fiind una dintre cele patru locaţii din Oradea unde se ţine această iniţiativă. Maratonul vaccinării pentru adolescenţi de la Centrul de Vaccinare Pelican Oradea este coordonat de către renumitul doctor Miculschi Gabriela, medic primar pediatru şi medic onco-hematolog, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Pelican.

 

În judeţul Cluj, maratonul vaccinării pentru adolescenţi a început astăzi, 29 mai. Tinerii care doresc să se vaccineze se pot prezenta la centrele de vaccinare din judeţ. În Cluj-Napoca, tinerii se pot prezenta pentru imunizare anti-COVID la clinica Medicover din Strada Republicii nr. 75, acesta fiind una dintre locaţiile centrale participante la maraton.

 

Grupa de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, potrivit datelor pe 2019 emise de Institutul Naţional de Statistică, reprezintă circa 5,4% din totalul populaţiei rezidente de 19,4 milioane. 

Pentru judeţele Cluj şi Bihor, peste 70.000 de tineri se înscriu în categoria vizată de acest maraton de vaccinare. Adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani sunt eligibili pentru vaccinare dacă nu au contraindicaţii, istoric de alergii, anafilaxii, alergii semnificative serioase, şi trebuie să se prezinte la vaccinare însoţiţi de unul dintre părinţi sau de tutorele legal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO