Eveniment

Medicina, în topul preferinţelor absolvenţilor de liceu: concurenţă de 3 candidaţi pe loc la cele mai mari universităţi de medicină din ţară

Medicina, în topul preferinţelor absolvenţilor de...

Autor: Adelina Mihai, Alexandra Cepăreanu

31.07.2018, 00:07 1671

♦ Universităţile de medicină şi farmacie din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Târgu-Mureş au avut o concurenţă cuprinsă între 2,4 şi 3 candidaţi pe loc la admiterea din iulie 2018, arată datele centralizate de ZF.

Universitatea de Me­dicină şi Far­macie Carol Davila din Bucureşti, care şco­la­rizează aproxi­mativ 10.300 de studenţi, a avut, în medie, o concurenţă de 2,7 can­didaţi pentru locurile scoase la concurs la admiterea din acest an. Astfel, aproape 3.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris la examenul de admitere pentru a ocupa unul dintre cele 1.100 de locuri bugetate la această universitate, iar cea mai mare concurenţă a fost înregistrată la Facultatea de Medicină, de 3,2 can­didaţi pe loc (adică 1.823 de candidaţi la 569 de locuri bugetate).

„Concurenţa este similară cu cea de anul trecut, trendul este constant. Deşi în mentalul colectiv s-a configurat percepţia că există un interes pentru această profesie ca ur­mare a creşterilor salariale din acest sector, motivaţia unui candidat la facultatea de medicină nu este dată de nivelul remune­raţiei. Un elev de liceu se gândeşte din anul I sau al II-lea de liceu să dea la medicină, decizia nu se ia în clasa a XII-a“, a explicat Valentin Mateescu, purtătorul de cuvânt al UMF Carol Davila din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO