Eveniment

Medicii din Timişoara şi Oradea au mers în biserici pentru a vorbi cu enoriaşii despre pandemie

Medicii din Timişoara şi Oradea au mers în biserici...

Autor: Petru Mazilu

19.12.2021, 21:45 30

Mai mulţi medici au mers duminică în biserici din Timişoara şi Oradea pentru a vorbi cu enoriaşii despre pandemie. Ei au participat la slujbe şi, la final, au stat de vorbă cu credincioşii.

Comunitatea medicală din Timişoara a lansat în luna decembrie o acţiune de voluntariat numită „Trup şi suflet pentru viaţă”. La iniţiativa profesorului Dorel Săndesc, medicii timişoreni merg în bisericile catolice şi, la finalul liturghiei, discută cu enoriaşii şi răspund întrebărilor legate de pandemie şi de vaccinul anti-COVID.

În primele două săptămâni ale acţiunii au avut loc întâlniri în nouă biserci romano-catolice şi două greco-catolice din Timişoara, într-o biserică romano-catolică şi în catedrala greco-catolică din Lugoj, precum şi în biserici romano-catolice din Arad şi Sânnicolau Mare, la care au participat medici timişoreni.

Duminică, acţiunea a continuat la Timişoara, dar proiectului i s-au alăturat şi medicii din Oradea, care au organizat întâlniri în trei biserici din oraş.

Nu este prima acţiune voluntară de anvergură lansată de comunitatea medicală din Timişoara. În primăvară, a avut loc primul Maraton al Vaccinării, eveniment repetat apoi şi în alte oraşe ale ţării.

Medicii voluntari timişoreni au mai lansat caravanele de evaluare a stării de sănătate şi caravanele vaccinării, destinate oamenilor din comunităţi izolate şi persoanelor sau grupurilor vulnerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO