Eveniment

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca îşi retrag demisiile

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca îşi...

Autor: Mediafax

01.09.2016, 13:07 938

"Am decis să ne retragem demisiile şi să facem o cerere de revocare. Ne-au determinat semnalele pozitive şi semnalele că lucrurile se vor rezolva şi nu vor mai continua în maniera de până acum. Am purtat discuţii cu conducerea ministerului. Referitor la cine va fi manager, această decizie va fi luată cât de curând şi va fi comunicată. Am primit semnale pozitive în sensul că nu vor mai exista disfuncţionalităţi în asigurarea serviciului departamentului", a declarat medicul Alexandru Caloian de la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Potrivit acestuia, toţi cei 22 de medici care anterior îşi înaintaseră demisiile le-au retras.

Cele mai frumoase sate din lume. Destinaţii pitoreşti îngheţate în timp

Un loc rupt din altă lume şi alt timp. Galerie foto fabuloasă cu cel mai scump hotel de pe glob. Cum arată paradisul unde fiecare cameră a costat 7 milioane de dolari

Anterior, coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, îi rugase pe medici să revină asupra deciziei pentru că departamentul are nevoie de ei.

"Este o demisie anunţată (a lui Sorin Păun - n.r.), nu cunoaştem momentul intrării în funcţiune, poate urmează un număr de zile de preaviz care s-ar putea să menţină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal îi voi ruga să reflecteze asupra deciziei şi să revină pentru că acest departament are nevoie de ei pentru a-şi face datoria. Dacă procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat această situaţie nu se vor îmbunătăţi, poate peste trei săptămâni ne trezim în aceeaşi situaţie. Noi cerem să avem un dialog cu conducerea şi problemele să ne fie rezolvate", a declarat medicul Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri seară,că managerul interimar al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Sorin Păun, a demisionat ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unităţii medicale, urmând să fie numit un nou director al spitalului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO