Eveniment

Medic: Jogging-ul,baschetul şi fotbalul-sporturile cu cele mai mari riscuri de accidentări primăvara

Medic: Jogging-ul,baschetul şi fotbalul-sporturile cu...

Autor: Departamentul Social

07.04.2019, 11:24 97

Jogging-ul, baschetul şi fotbalul sunt sporturile cu cele mai mari riscuri de accidentări primăvara, spun medicii, care-i avertizează pe oamenii care au ieşit la alergat prin parcuri în speranţa de a reveni la o formă fizică mai bună, dar şi pe sportivi.

“Jogging-ul şi fotbalul sunt sporturile cu cele mai mari riscuri de accidentări primăvara”, spune doctorul Ion Bogdan Codorean, medic ortoped specializat în traumatologie sportivă.

Medicul a precizat şi care sunt riscurile la care se supun cei care, odată cu venirea primăverii, au început să practice sporturile în aer liber cu speranţa de a reveni la o formă mai bună şi la un tonus de invidiat.

“După o perioadă de vreme rea în care oamenii au stat mult în casă, s-au umplut parcurile cu oameni care aleargă, copii cu bicicletă, cu rolele sau cu trotineta şi s-au întors pe teren jucătorii de fotbal, de tenis şi de baschet, ceea ce nu este deloc rău, însă trebuie ţinut cont de anumite precauţii. Alergarea pe suprafaţă dură prin parc uzează în timp meniscurile şi cartilajul începând de la glezna până la nivelul şoldurilor şi poate chiar să suprasolicite coloana vertebrală. Încălţămintea trebuie să fie adecvată, lejeră, să nu îl strângă pentru a-i permite să alerge corect. Majoritatea accidentărilor care apar sunt din cauza faptului că oamenii nu ştiu să alerge. Ei trebuie să fie să aibă un tonus muscular mai ales la picioare şi abdomen care să le permită să alerge cât doresc”, a mai declarat Ion Bogdan Codorean.

Fotbalul, baschet-ul, tenisul, waveboard-ul sunt alte sporturi cu grad ridicat de risc de accidentări, iar cele mai frecvente care apar sunt entorsele de gleznă: “Din fericire, entorsele de gleznă sunt şi cele mai puţin grave. Pe de altă parte, accidentările care duc la operaţie sunt rupturile de ligamente încrucişate, rupturile de menisc, leziunile cartilajului de la nivelul genunchiului sau luxaţia de rotulă”, completează medicul.

În caz că apar dureri, medicul ortoped recomandă un control şi un tratament adecvat pentru evitarea intervenţiilor chirurgicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO