Eveniment

Mediafax: Guvernul a promis FMI că va continua reducerea numărului de bugetari şi în 2011

Mediafax: Guvernul a promis FMI că va continua reducerea numărului de bugetari şi în 2011

Autor: Thomas Dinca

17.11.2010, 14:03 21

Guvernul a promis FMI că reducerea numărului de angajaţi însectorul public va continua şi anul viitor, iar pentru a diminuadeficitul bugetar la 3% din PIB în 2012, Executivul va restrânge încontinuare cheltuielile, inclusiv pentru salarii şi prime, apelândînsă şi la măsuri suplimentare.

Angajamentul de a continua politica de reducere a numărului depersonal în sectorul public atât în 2010, cât şi în 2011 a fostinclus în scrisoarea suplimentară convenită cu Fondul MonetarInternaţional (FMI) la finalul misiunii din octombrie-noiembrie,obţinută de Mediafax.

"Guvernul rămâne angajat pentru reduceri în continuare depersonal în sectorul public în perioada rămasă din 2010 şi în2011", se arată în scrisoare.

Executivul se angajează să continue reducerea numărului depersonal în sectorul public "printre altele" menţinând politica deangajare doar a unei persoane pentru şapte posturi eliberate. Înacelaşi timp, Guvernul se angajează să continue reforma sistemuluieducaţional, generând economii suplimentare ca un rezultat al"raţionalizării" infrastructurii şcolare şi a volumului de muncă alcadrelor didactice. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO