Eveniment

Măsuri suplimentare de precauţie la ALRO Slatina: Termoscanarea la intrare şi decalarea programului de muncă pentru reducerea contactului între angajaţi

Măsuri suplimentare de precauţie la ALRO Slatina:...

Autor: Vasile Magradean, Mediafax

10.06.2020, 16:56 110

Termoscanarea la punctele de acces şi decalarea programului de muncă pentru reducerea contactului între angajaţi sunt măsuri de siguranţă suplimentare luate de producătorul de aluminiu ALRO Slatina.

Compania a decis şi extinderea programului de telemunc introducând pauze suplimentare de odihnă în locuri special amenajate, în care purtarea măştii nu este obligatorie.

Astfel, personalul poate respira liber pentru a se menţine un nivel normal al saturaţiei oxigenului în corp.

Directorul general al ALRO Slatina, Gheorghe Dobra, susţine că protocoalele şi procedurile stricte destinate protejării sănătăţii angajaţilor şi crearea unui mediu de lucru sigur şi-au dovedit eficienţa, atât în prevenirea infectărilor, cât şi în asigurarea continuităţii operaţiunilor.

„Noile măsuri preventive implementate au rolul de a spori nivelul de siguranţă în care ne desfăşurăm activitatea şi de a ne asigura că fiecare dintre noi se întoarce sănătos acasă la cei dragi”, a spus Dobra.

ALRO a implementat protocoale şi proceduri complexe încă de la declanşarea crizei sanitare COVID-19.

Toţi angajaţii au primit materiale şi echipamente medicale de protecţie şi au fost instruiţi cum să acţioneze pentru a preveni infectarea cu noul COVID-19.

Zonele fabricii sunt curăţate, igienizate şi dezinfectate în mod regulat, recomandările privind păstrarea distanţei fizice şi a măsurilor de igienă au fost marcate vizual în incinta locaţiilor, au fost montate panouri de plexiglas în anumite zone, iar compania realizează în timp real testări punctuale preventive.

Încă din faza incipientă a crizei sanitare COVID-19, ALRO a făcut simulări privind planurile de urgenţă şi de continuitate a activităţii pentru situaţia în care unul sau mai mulţi angajaţi s-ar infecta cu noul COVID-19, astfel încât operaţiunile să nu fie afectate, iar produsele să fie livrate fără întârzieri.

În plus, ALRO are propria brigadă de pompieri, care este complet operaţională în interiorul fabricii sale, cât şi propriul său dispensar medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO