Eveniment

Măsuri după tragedia de la Ferma Dacilor: Controale ISU la unităţile de turism din Bistriţa - Năsăud. S-au dat amenzi de 2.000 de lei

Măsuri după tragedia de la Ferma Dacilor: Controale ISU...

Autor: Petru Mazilu

29.12.2023, 10:16 54

Mai multe controale ale specialiştilor ISU au loc în aceste zile la unităţile de turism din judeţul Bistriţa – Năsăud.

ISU Bistriţa – Năsăud anunţă că specialişti din cadrul Inspecţiei de Prevenire efectuează, în aceste zile, acţiuni de îndrumare şi control la unităţile de turism din judeţ.

Joi, două echipe de ofiţeri au avut ca misiune „controlul de specialitate la 2 unităţi de cazare şi alimentaţie publică, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi a celorlalte reglementări din domeniul situaţiilor de urgenţă, dar şi existenţa tuturor documentelor prevăzute de lege în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor”.

În urma verificărilor, pompierii bistriţeni au identificat 13 deficienţe şi au aplicat 13 sancţiuni, printre care trei amenzi contravenţionale, în cuantum de 2.000 de lei.

De asemenea, tot joi, inspectorii au efectuat „două acţiuni de informare preventivă privind riscurile iminente în cazul nerespectării măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situaţii de urgenţă generate de incendii, dar şi modul de comportament ce trebuie adoptat în cazul producerii unor incendii sau a altor situaţii de urgenţă”.

Acţiunile de informare, verificare şi control ale pompierilor bistriţeni vor continua şi în următoarea perioadă „în special în zonele turistice unde, în această perioadă, se aşteaptă prezenţa unui număr mare de turişti, dar şi la unităţile de alimentaţie publică unde se organizează Revelionul sau în locurile publice unde vor avea loc activităţi cultural-artistice organizate de autorităţile locale cu prilejul anului nou”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO