Eveniment

Măştile gratuite nu sunt pentru toată lumea. Senatorul PNL Alina Ghorghiu: Problema va fi tranşată joi de Guvern. Le vor primi doar categoriile defavorizate

Măştile gratuite nu sunt pentru toată lumea. Senatorul...

Autor: Otilia Serescu

20.05.2020, 10:50 139

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că problema măştilor gratuite pentru populaţie va fi analizată joi de Guvern, ea precizând că doar categoriile defavorizate le vor primi, nu toţi românii.

Afirmaţia a fost făcută după ce Senatul a decis, marţi, în calitate de primă Cameră sesizată, că toţi românii vor primi gratuit măşti. Proiectul aparţine PSD şi Pro România.

Alina Gorghiu a spus, la RFI, că „PSD în momentul acesta nu are nici o idee sau nici un gând să fie constructiv, ci e într-o competiţie oarbă, aş putea spune, cu Guvernul. Vă amintesc că încă de săptămâna trecută, Guvernul Orban a anunţat că va pune la dispoziţia categoriilor defavorizate, printr-o Hotărâre de Guvern, un număr de măşti, astfel încât să suplinească imposibilitatea acestora de achiziţionare. Cum anunţă Guvernul ceva într-o săptămână, PSD, prin iniţiatorii clasici, Ciolacu, Tăriceanu, Ponta, depune câte o iniţiativă legislativă, înmulţind cu zece măsura respectivă”.

Senatoarea a precizat, în acelaşi context, că problema măştilor gratuite va fi tranşată joi de Cabinetul Orban.

„Veţi vedea pe masa Guvernului chiar în această săptămână Hotărârea de Guvern şi subiectul va fi tranşat şi rezolvat. În opinia mea, din păcate, PSD şi-ar fi dorit ca după această perioadă de urgenţă, să iasă foarte prost România, şi-ar fi dorit ca Guvernul să-şi rateze misiunea de gestionare responsabilă a acestei situaţii de pandemie şi acum este tare amărât şi ne ameninţă cu moţiunea de cenzură”, a mai spus Gorghiu, la RFI.

Alina Gorghiu a explicat şi motivele pentru care s-au abţinut la vot senatorii PNL.

„Ne-am abţinut la vot, pentru că acest proiect este unul pe care în mare parte şi Guvernul îl va acoperi. În momentul în care Guvernul va da Hotărârea de Guvern joi, subiectul rămâne deja rezolvat. Guvernul va avea acest cuvânt joi, în şedinţă de Guvern. Aseară (marţi-n.r.) am avut un BPN, premierul a reconfirmat faptul că joi va rezolva acest subiect, de altfel spunând-o public încă de săptămâna trecută (...). Managementul de criză şi măsurile care ţin de management în general nu pot fi rezolvate în Parlament. Parlamentul este legiuitor, Parlamentul creează cadrul, Guvernul este cel care decide şi pune în aplicare legile pe care Parlamentul le ia. El este cel care vine cu Hotărâri de Guvern, el este cel care ia măsuri rapide, el este cel care se sfătuieşte cu epidemiologii, el este cel care ia informaţii din teren. Parlamentul nu are această capacitate”, a mai spus sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO