Eveniment

Mastercard: Top 10 ţări prielnice antreprenoriatului feminin

Mastercard: Top 10 ţări prielnice antreprenoriatului...

Autor: Eduard Ivanovici

23.11.2019, 23:47 173

Statele Unite au depăşit liderul de anul trecut, Noua Zeelandă, pentru a se clasa pe primul loc în ceea ce priveşte mediul de afaceri pentru femei, potrivit Indexului Mastercard al Femeilor Antreprenor pe 2019 citat de CNBC.

Studiul a folosit informaţii oferite de Organizaţia Internaţională a Muncii, UNESCO şi Global Entrepreneurship Monitor, concluzionând că SUA se clasează în vârful primelor trei segmente considerate favorabile antreprenoriatului feminin.

Segementele luate în considerare sunt: 1. Avansarea femeilor în funcţii de conducere înalte şi participarea femeilor la forţa de muncă; 2. Asset-uri intelectuale şi acces financiar, incluzând abilitatea de a asigura finanţări; 3. Factori antreprenoriali secundari, cum ar fi percepţia din punct de vedere cultural faţă de femeile antreprenori.

Dintr-un total de 100 de puncte, Statele Unite au atins 70.3, număr asigurat de o „creştere bruscă a activităţilor antreprenoriale iniţiate de femei” şi de un impuls de stimulare a condiţiilor, cum ar fi uşurinţa de a încheia afaceri. Noua Zeelandă s-a clasat pe locul al doilea, cu 70.2, datorită unei bune guvernări şi unui sprijin financiar puternic, în timp ce Canada (69 de puncte) s-a clasat pe locul al treilea mulţumită unei bune incluziuni financiare şi unei acceptări culturale ridicate.

La capătul opus al clasamentului s-au clasat Iran (42.3), Arabia Saudită (42), Algeria (39), Bangladesh (35.9) şi Egipt (35.7) în urma nivelului slab al educaţiei, ajutorului scăzut acordat tinerilor antreprenori şi slabei incluziuni financiare.

Top 10 ţări prielnice femeilor antreprenor:

  1. Statele Unite ale Americii
  2. Noua Zeelandă
  3. Canada
  4. Israel
  5. Irlanda
  6. Taiwan
  7. Elveţia
  8. Singapore
  9. Regatul Unit
  10. Polonia

Raportul a luat în considerare 58 de ţări, care în total reprezintă aproape 80% din forţa de muncă a femeilor pe plan mondial.

În mod surprinzător, cea mai mică diferenţă de gen între antreprenori este în Uganda, unde femeile reprezintă 38,2% din totalul antreprenorilor. Ţara africană este urmată de Ghana (37,9%), Botswana (36%), Statele Unite (35,1%) şi Noua Zeelandă (31,8%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO