Eveniment

Maşini, mâncare, sănătate şi nemurire: tendinţele care îi interesează cel mai mult pe oameni

Maşini, mâncare, sănătate şi nemurire: tendinţele...

Autor: Andreea Tobias

26.03.2021, 23:01 101

Maşinile, mâncarea, sănătatea şi nemurirea sunt tendinţele care îi interesează cel mai mult pe oameni. Listă de întrebări adresate pe o platformă alimentată de o reţea neurală predictivă.

Kaspersky a descoperit tendinţele de care oamenii sunt cel mai mult interesaţi, pe baza analizei întrebărilor prezentate prin intermediul platformei online Safer Tomorrow.

De la lansarea sa la începutul lunii februarie, platforma, alimentată de o reţea neurală predictivă, care oferă răspunsuri pe subiecte semnificative legate de viitor, a primit peste 7.000 de cereri de la utilizatori din întreaga lume.

Subiectele legate de maşini au fost cele mai populare printre utilizatori, inclusiv întrebări precum: „Cum vor fi maşinile în viitor?” şi chiar altele mai specifice, cum ar fi „Vom avea maşini personalizate construite cu ajutorul imprimantelor 3D?” şi „Când vom avea maşini zburătoare?”.

Întrebările despre alimente au fost, de asemenea, diverse - în timp ce unii întrebau „Va fi mâncarea mai sănătoasă în viitor?”, un utilizator s-a întrebat: „Vor înceta vreodată pisicile să mai fure mâncare?”.

Întrebările privind sănătatea au variat de la „Va rămâne cancerul o boală letală în viitor?” la „Când vom putea vindeca toate bolile?”.

Mulţi oameni şi-au dorit, de asemenea, răspunsuri cu privire la nemurire, întrebându-se dacă „oamenii vor fi vreodată nemuritori?” sau „Când ne vom putea transfera capacitatea creierului pe un computer ca să obţinem nemurirea digitală?”.

Alte întrebări populare pe care oamenii le-au adresat prin intermediul platformei au făcut referire la viitorul banilor, al inteligenţei artificiale, al locurilor de muncă şi ecologiei.

În acelaşi timp, unii au folosit platforma pentru a obţine răspunsuri cu privire la probleme personale, precum „Când voi găsi dragostea?” şi „Cât voi trăi?”.

O serie de oameni au întrebat, de asemenea, despre semnificaţia 42 - „Răspunsul la întrebarea finală despre viaţă, Univers şi tot ce ne înconjoară” din seria The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, scrisă de Douglas Adams.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO