Eveniment

Maşină de lux în valoare de 117.000 euro căutată în Estonia, depistată la vama Siret

Maşină de lux în valoare de 117.000 euro căutată în...

Autor: Andreea Traicu

03.09.2016, 12:10 210

"Ieri, 2 septembrie, în jurul orei 07.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, cetăţeanul estonian Z. Vassili, în vârstă de 45 de ani, conducând un autoturism marca Porsche Panamera, an fabricaţie 2016, înmatriculat în Estonia, fiind însoţit de către doi bărbaţi şi anume R. Kristjan de 33 de ani şi P. Armas de 35 de ani, tot din Estonia. Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control asupra maşinii, ocazie cu care au constatat că certificatului de înmatriculare nu prezintă elementele de formă şi fond ale unui document autentic, fapt pentru care s-a trecut la efectuarea unor verificări suplimentare.Drept urmare, s-a constatat că certificatul de înmatriculare este un fals total, iar în urma verificărilor maşinii în bazele de date s-a mai constatat că în aceeaşi zi, 2 septembrie, a fost introdusă o alertă de către autorităţile din Estonia, cu privire la autoturismul respectiv, având ca obiect infracţiunea de înşelăciune", anunţă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră într-un comunicat de presă.

Poliţiştii fac cercetări pentru de tăinuire şi uz de fals, iar autoturismul în valoare de 117.000 euro a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea anchetei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO