Caută doar în titlu
Eveniment

Marţi va fi dezbătut proiectul pentru achiziţia de locomotive şi vagoane destinate transportului public de călători

Pentru achiziţia de locomotive şi vagoane destinate transportului public de călători, propunerile vor fi prezentate marţi, într-o dezbatere publică la care vor participa reprezentanţii Băncii Europene de Investiţii (BEI), producători şi furnizori, potrivit Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF).

Reprezentanţii Autorităţii spun că discuţiile de marţi se vor axa pe aspectele tehnice pe care trebuie să le îndeplinească materialul rulant folosit la transportul de persoane.

În prezent, se derulează proiectul de consultanţă „Sprijinirea Autorităţii pentru Reformă Feroviară” în achiziţia de material rulant, finanţat de BEI, în cadrul căruia expertiza tehnică este asigurată de un consorţiu format din AECOM şi MC-Mobility Consultants.

„Dezbaterea este organizată cu susţinerea reprezentanţilor BEI şi a firmei care asigură consultanţa proiectului privind achiziţia de material rulant şi se va desfăşura în continuarea celei de a XIII-a ediţii a Conferinţei Zilelor Feroviare, organizată de Club Feroviar şi Asociaţia Industriei Feroviare – AIF”, anunţă Autoritatea.

Proiectul este cofinanţat de Fondul European Regional de Dezvoltare (FERD) prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020 (POAT) şi bugetul de stat, având o durată de 20 luni.

Rezultatele acestui sunt: un studiu de fezabilitate în vederea pregătirii achiziţiei de material rulant, pregătirea contractelor de servicii publice în conformitate cu normele europene, specificaţii pentru proiectul de achiziţie de material rulant şi asistenţă în completarea cererii de finanţare pentru achiziţia de material rulant, conform unui anunţ al ARF de la sfârşitul lunii mai.

La data de 20 mai, ARF anunţa că studiul de fezabilitate va fi finalizat în această toamnă, urmând să stea la baza întocmirii caietului de sarcini din care va rezulta numărul şi tipul de vehicule feroviare ce urmează a fi achiziţionate.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.