Eveniment

Marni Nixon, "vocea invizibilă" de la Hollywood, a murit la 86 de ani

Marni Nixon, "vocea invizibilă" de la Hollywood, a murit...

Autor: Mediafax

26.07.2016, 11:26 129

De asemenea, Nixon a atins notele înalte ale piesei "Diamonds Are A Girl's Best Friend", cântată de Marilyn Monroe, şi a dublat vocea actriţei Natalie Wood în "West Side Story".

Mare parte din cariera ei, muziciana a rămas necunoscută, o anonimă. Cei de la studioul de film Twentieth Century Fox au pus-o să semneze un contract prin care nu îi era permis să recunoască că ea era de fapt cea care cânta în "The King and I". Adevărata poveste a ieşit la iveală mai târziu, când însăşi actriţa Kerr a recunoscut că a făcut playback, în timpul unui interviu de presă.

Artistei i-a plăcut munca pe care o făcea, deşi nu îi era recunoscută în faţa publicului, şi chiar a colaborat îndeaproape cu artistele pe care le-a dublat, pentru a crea iluzia perfectă pentru marele ecran.

Audrey Hepburn obişnuia să o ia cu maşina şi să o aducă pe platourile de filmare a peliculei "My Fair Lady", în fiecare dimineaţă. Cele două lucrau mult împreună pentru a se asigura că performanţele lor se potrivesc.

Născută în sudul Californiei, Margaret Nixon McEathron a început să cânte la vioară la 4 ani, apoi 6 luni mai târziu, a intrat în orchestra lui Karl Moldrem, Hollywood Baby Orchestra.

În 1947 a dublat primul ei film, iar în ciuda faptului că a avut interpretări în peste 50 de coloane sonore şi nu numai, artista a fost văzută cântând, pe marele ecran, o singură dată: când a interpretat-o pe Sora Sophia, una dintre călugăriţele care cântă "How Do You Solve a Problem like Maria?", în musicalul "The Sound Of Music".

Marni Nixon a murit în urma unui cancer la sân, duminică, 24 iulie, a confirmat agentul ei pentru BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO