Eveniment

Marius Ionescu, NNDKP: În ciuda lipsei de inspecţii fiscale, lumea a plătit taxe în 2020. Conformarea la plata taxelor nu a scăzut, ci a crescut la nivel declarativ

ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie

Marius Ionescu, NNDKP: În ciuda lipsei de inspecţii...

Autor: Răzvan Botea

17.02.2021, 10:49 155

Marius Ionescu, partener NNDKP Consultanţă Fiscală, a spus, în cadrul evenimentului ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie, că, în ciuda lipsei de inspecţii fiscale, companiile au plătit taxe în 2020. Conformarea la plata taxelor nu a scăzut, ci a crescut la nivel declarativ.

„Noi nu am văzut ANAF-ul atât de prezent în 2020, din motivele bine ştiute. Noi credem că 2020 a fost un an în care rambursările de TVA s-au făcut fără control, inspecţiile au fost mult mai puţine. Conformarea nu a scăzut. Lumea a plătit taxe. Dacă nu au avut bani, unii dintre ei au beneficiat de măsură de amânare, dar nu a scăzut conformarea, la nivel declarativ chiar a crescut”, a spus Marius Ionescu.

ZF şi NNDKP, prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF), organizează astăzi, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemiei”.

Ce a mai spus Marius Ionescu la ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie:

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO