Eveniment

Marius Ionescu, NNDKP: Guvernul şi-a scos toate restanţele din toate sertarele şi le-a pus în PNRR

Marius Ionescu, NNDKP: Guvernul şi-a scos toate...

Autor: Răzvan Botea

06.10.2021, 10:45 184

Marius Ionescu, partener şi coordonator al NNDKP Consultanţă Fiscală, a spus, în cadrul celei de-a şasea ediţii a ZF/NNDKP Legal & Tax, că reformele asumate de guvern prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi o parte din investiţii sunt restanţe ale guvernelor care acum au fost scoase din toate sertarele şi puse în PNRR.

„Aş zice că PNRR este, pe de-o parte înseamnă investiţii în economia viitorului. Pe de altă parte la pachet, avem un set de măsuri pe care eu le-aş caracteriza extrem de rezonabile şi de basic în ceea ce priveşte furnizarea serviciului public şi de întrebi de ce nu s-au întâmplat până acum: locomotive, ambulanţe pentru nou născuţi, autobuze şcolare. Guvernul şi-a scos toate restanţele din toate sertarele şi le-a pus în PNRR.”

ZF împreună cu casa de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) organizează astăzi, 6 ocotmbrie, cea de-a şasea ediţie a evenimentului Tax & Legal. Tema de anul acesta este „Care va fi impactul PNRR în economie şi business; care sunt schimbările fiscale şi legislative care vor veni?”

Ce a mai spus Marius Ionescu:

Banii sunt condiţionaţi de reforme, dar într-un mod destul de abrupt. Trebuie să dovedeşti că ai făcut reformele în primii doi ani şi apoi vin banii. Sunt 67 de reforme propuse în PNRR şi aici impresia este că absolut tot ce se dorea făcut de zeci de ani în România a fost luat şi dus în PNRR, nu că ar fi rău.

Avem o propunere destul de ciudată în PNRR. Se propune să fie listate la bursă 280 de firme. Nu am nimic împotrivă, numai că nu ştiu de unde luăm 280 de firme s le listăm la bursă, dar se pare că guvernul are această intenţie.

Procesul de realizare a PNRR a  fost relativ netransparent, deşi pe site-ul ministerului de resort sunt afişate consultări publice largi. PNRR este netransparent în mediul public.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO