Eveniment

Mariana Oprea, una dintre victimele din Colectiv, a ajuns cu bine la spitalul AKH din Viena

Mariana Oprea, una dintre victimele din Colectiv, a ajuns...

Autor: Madalina Cerban

08.11.2015, 12:40 589

Mariana Oprea lucrează la agenţia de publicitate ICON Advertising şi se afla în clubul Colectiv în momentul izbucnirii incendiului din 30 octombrie.

"Colega noastra Mariana a fost în club Colectiv, îi dorim să fie tare şi suntem alături de ea şi de familie. Să fii puternică, aşa cum te ştim!", au scris colegii acesteia pe contul de Facebook al ICON Advertising.

Totodată, aceştia au solicitat sprijinul oamenilor pentru ajutorarea tinerei.

"Durerea noastră pentru victimele accidentului este amplificată de prezenţa colegei noastre Mariana Oprea printre ele. O fată slăbuţă, firavă care în aceste zile se dovedeşte atât de puternică în lupta pentru viaţă. Pentru Te Dy (Mariana Oprea) există speranţă, iar asta ne face pe noi mai puternici şi mai încrezători! O aşteaptă însă un drum lung spre recuperare şi are nevoie de ajutorul nostru! Nu ştim deocamdată cât va dura până ce ea ne va zâmbi din nou! Ne rugăm şi credem în acest bine! Suntem câţiva care simţim să facem mai mult şi pentru că nu ştim cât putem conta pe autorităţi (deşi ne punem toate speranţele) încercăm să strângem bani, oricare ar fi suma, pentru a înlesni această vindecare", au spus colegii de la ICON Advertising ai Marianei Oprea.

Persoanele care vor să contribuie la ajutorarea Marianei pot să depună bani într-un cont ale cărei date sunt prezentate pe contul de Facebook al ICON Advertising.

Sâmbătă seară, două victime - Mariana Oprea şi Alexandru Hogea - au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie şi duse în Austria.

Alţi 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi sâmbătă dimineaţă cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pe de altă parte, alte două victime ale incendiului din clubul Colectiv vor fi transferate, duminică, la spitale din străinătate, cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, care îi vor duce pe răniţi în Marea Britanie şi Ungaria.

O altă victimă a tragediei din Colectiv, care se află internată la Spitalul "Floreasca", fiind în stare critică, va fi transportată duminică în Israel cu o aeronavă.

Bilanţul persoanelor decedate în tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 44, după ce duminică au murit alţi trei răniţi internaţi în spitale din Bucureşti, iar alţi nouă au decedat sâmbătă, şapte în clinici din Capitală şi doi în Olanda, unde au fost transferaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO