Eveniment

Marian Oprişan, puternicul baron al PSD, îl votează pe Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR, dar pune condiţii: îi cere să iasă în public şi să spună ce va face BNR pentru România şi pentru sistemul bancar românesc

Marian Oprişan, puternicul baron al PSD, îl votează pe...

Autor: Ana Petrescu, Mediafax

28.06.2019, 20:10 258

Preşedintele PSD Vrancea Marian Oprişan a declarat că Mugur Isărescu ar trebui să vină să spună, într-o dezbatere publică, ce ştie să facă pentru România şi sistemul bancar, din poziţia de guvernator al BNR.

„Cred că domnul guvernator Mugur Isărescu ar trebui să spună într-o dezbatere publică ce ştie să facă pentru România şi sistemul bancar românesc ca guvernator. Eu nu discut competenţa dlui Isărescu aici. Eu cred că domnia sa, care este un profesionist, ar trebui să explice mai detaliat ce vrea să facă în fruntea BNR pentru România”, a afirmat Marian Oprişan, la finalul CEx al PSD de vineri.

Ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, a anunţat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că s-a decis susţinerea lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României.

Şerban Nicolae a declarat, miercuri, că niciun senator PSD nu şi-a arătat sprijinul pentru candidatura lui Mugur Isărescu privind funcţia de guvernator BNR. Cu privire la anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu de susţinere a lui Isărescu, senatorul a spus că acesta nu face parte din PSD.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că în urma discuţiilor cu preşedintele interimar al PSD Viorica Dăncilă, coaliţia PSD-ALDE îl va susţine pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu pentru un nou mandat. În noul Consiliul de Administraţie, PSD va face patru numiri, ALDE una, PNL două, iar USR una.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO