Eveniment

Marian Oprişan, despre Tudose - zero realizări în evaluarea de partid: Să nu mai vorbim despre asta

Marian Oprişan, despre Tudose - zero realizări în...

Autor: Liviu Dadacus

26.06.2017, 14:30 179

Întrebat despre faptul că Tudose are zero realizări în raportul de evaluare a Guvernului Grindeanu, realizat de Darius Vâlcov, raport care a dus la demiterea Executivului prin moţiune de cenzură, Oprişan a spus: „Haideţi să nu mai vorbim despre chestia asta, haideţi să-l lăsăm pe domnul preşedinte al României să-şi îndeplinească prerogativele constituţionale, şi Parlamentul, şi vorbim după aia”.

„Avem un candidat la funcţia de prim-ministru şi eu cred că Guvernul îşi va face datoria. Şi eu tot cu mare încredere privesc candidatul pentru funcţia de prim-ministru şi viitorul Guvern pe care vreau să vă spun foarte clar că îl vom supraveghea foarte de aproape. Mihai Tudose este un coleg foarte bun şi a demonstrat la Economie că se pricepe şi are cunoştinţele necesare”, a adăugat Oprişan.

Întrebat dacă a fost responsabil atunci când a votat propunerea ca Tudose să fie premierul PSD, Oprişan a răspuns: „Da. Eu vă spun foarte clar, de dragul PSD sunt foarte responsabil”.

Mihai Tudose, propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier, nu a avut niciun proiect îndeplinit, potrivit evaluării din partid, deoarece măsurile au fost blocate la premier, a anunţat Lia Olguţa Vasilescu după şedinţa CExN al PSD.

”Domnul Mihai Tudose şi-a îndeplinit toate obliectivele. Printre acestea Fondul Suveran de Investiţii care este gata încă din data de 15 mai, atunci s-a depus la cabinetul premierului proiectul de lege. Din păcate nu am înţeles nici noi de ce premierul a blocat acest punct foarte important din programul de guvernare”, a declarat, luni, Lia Olguţa Vasilescu.

Explicaţia vine, după ce Mihai Tudose a fost votat de PSD şi ALDE penru a fi propunerea de premier la negocierile de la Cotroceni, deşi la evaluarea din partid acesta figurează cu zero realizări, două măsuri îndeplinite parţial şi 17 măsuri neîndeplinite.

Printre priorităţile care nu au fost realizate se află: modificarea legii minelor, transferul ELCEN în patrimoiul Primăriei Bucureşti, Fondul Suveran de Dezvoltare sau Eficientizarea Portalului de Comerţ Exterior.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO