Eveniment

Marea bătălie pentru regiunea Donbas a început

Războiul din Ucraina

Marea bătălie pentru regiunea Donbas a început

Autor: Ramona Cornea

20.04.2022, 00:07 818

Rusia şi-a lansat marţi mult-aşteptatul atac total asupra estului Ucrainei, dezlănţuind mii de soldaţi în ceea ce Ucraina a descris drept Bătălia de la Donbas, o campanie pentru a ocupa două provincii, scrie Reuters.  Ucrainenii au transmis că ruşii au capturat Kreminna, un oraş din prima linie de 18.000 de locuitori din Luhansk, una din cele două provincii din Donbas.

Primarul din Harkov Igor Terekhov a declarat pentru CNN că au avut loc „bombardări non-stop ale cartierelor civile“ în oraş încă de duminică.

Invazia Rusiei a deteriorat sau distrus până la 30% din infrastructura Ucrainei, iar costul pagubelor se ridică la 100 de miliarde de dolari, a declarat un ministru ucrainean pentru Reuters.

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus aşteptările privind creşterea economică mondială în următorii doi ani din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, comparând efectele de undă ale conflictului cu un „cutremur“, conform CNN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO