Eveniment

Managerul Spitalului Marie Curie din Bucureşti: Jumătate din numărul copiilor care ajung la urgenţe sau care sunt internaţi vin din provincie

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie: Ajung la noi copii cu diferite patologii, pot spune că a  crescut complexitatea cazurilor. Avem paturi pentru copii şi însoţitori, dar sunt perioade din an când funcţionăm la capacitate maximă şi atunci toate paturile sunt ocupate. Acum în perioada vacanţei de vară nu este foarte aglomerat.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie: Ajung la noi copii cu diferite patologii, pot spune că a crescut complexitatea cazurilor. Avem paturi pentru copii şi însoţitori, dar sunt perioade din an când funcţionăm la capacitate maximă şi atunci toate paturile sunt ocupate. Acum în perioada vacanţei de vară nu este foarte aglomerat.

Autor: Mirabela Tiron

26.07.2017, 00:07 1783

♦ Multe spitale din provincie nu pot susţine secţiile de pediatrie din lipsă de personal şi cu atât mai puţin pun la dispoziţie unităţi de primiri urgenţe pentru copii.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe pentru Copii Marie Curie (Budimex) din Capitală, unul dintre cele mai mari din ţară, cu 470 de paturi, spune că jumătate din pacienţii care ajung la secţia de primiri urgenţe (UPU) sunt copii din provincie, din toată ţara, aceeaşi rată fiind valabilă şi în cazul copiilor internaţi cu diferite afecţiuni.

„Anul trecut am avut 100.000 de copii care s-au prezentat şi au fost trataţi la UPU (primiri urgenţe - n.red.), din care jumătate veneau din provincie“, a declarat pentru ZF Daniel Buzatu, managerul Spitalului Marie Curie.

Aceeaşi rată se menţine şi pe spitalizarea continuă, anul trecut  au fost internaţi 23.000 de pacienţi, din care jumătate copii din provincie. În medie, pacienţii internaţi au petrecut patru nopţi în spital, potrivit lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO