Eveniment

Managerii din industrie, construcţii şi servicii se aşteaptă la creşterea preţurilor

Managerii din industrie, construcţii şi servicii se...

Autor: Răzvan Botea

02.03.2020, 00:00 181

Managerii din industria prelucrătoare, construcţii şi servicii se aşteaptă la creşterea preţurilor în următoarele trei luni, arată ancheta conjuncturală a Institutului Naţional de Statistică (INS).

Ancheta a fost realizată în luna ianuarie 2020, înainte de izbucnirea scandalului coronavirusului. Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei şi pentru numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate. În activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +6%).

Managerii estimează o creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +6%). În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de creştere a activităţii economice, iar volumul de comenzi pentru furnizori va creşte. De asemenea, angajatorii din acest sector se aşteaptă la o creştere a numărului de angajaţi. De asemenea, pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO