Eveniment

Managerii anunta vremuri bune pentru afaceri

28.05.2004, 00:00 15

Managerii firmelor care activeaza in industrie, constructii, comertul cu amanuntul si servicii prognozeaza pentru urmatoarele doua luni o crestere a activitatii lor care va fi acompaniata de mariri de preturi si suplimentarea personalului.
Industria este singurul domeniu care nu se aliniaza in totalitate la aceste previziuni, managerii firmelor care activeaza in acest sector estimand o stabilitate a numarului de angajati. Tendinta de scadere a personalului din intreprinderile mari, cu peste 500 de angajati, va fi compensata de usoare cresteri prevazute pentru celelalte grupe de intreprinderi. In rest, directorii apreciaza ca, pe total industrie prelucratoare, se va inregistra o crestere a volumului productiei, dar si a preturilor roduselor lor.
In ceea ce priveste segmentul constructiilor, managerii estimeaza ca in urmatoarele luni se va mentine o tendinta de crestere accentuata atat pentru volumul productiei, cat si pentru stocul de contracte si comenzi. De asemenea, se asteapta o crestere semnificativa a numarului de salariati in special in societatile mari, cu peste 500 de angajati.
La fel de optimisti in ceea ce priveste situatia economica sunt si managerii firmelor din comert. Ei spun ca aceasta evolutie va fi determinata de atat de cresterea vanzarilor de marfuri, cat si de marirea volumului de comenzi adresate furnizorilor. Angajatorii din domeniu estimeaza o tendinta de usoara crestere a numarului de salariati.
si conducatorii firmelor care activeaza in domeniul serviciilor apreciaza ca in urmatoarele luni se va inregistra o crestere a cererii, si prognozeaza usoara crestere a numarului de angajati.
Aceste rezultate au fost obtinute pe baza sondajelor de opinie in randul managerilor, cu privire la tendinta de evolutie a activitatii economice in perioada mai - iulie 2004, efectuate de Institutul National de Statistica asupra unor esantioane reprezentative in domeniul industriei prelucratoare (2.550 agenti economici), constructiilor (700) si comertului cu amanuntul (950).



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO