Eveniment

Manager dintr-o firmă de IT: „Am avut un candidat care mi-a cerut 13.000 de lei salariu de acasă şi 17.000 de lei net dacă trebuie să vină la birou“. Unii candidaţi cer salarii mai mari pentru joburile care presupun prezenţa fizică la birou, în vreme ce angajatorii încă mai desenează strategiile de reîntoarcere la birou chiar şi în regim hibrid

Sorina Donisa, CEO SL APT Resources & Services, parte a grupului Prohuman: Mă surprinde în continuare o oarecare inflexibilitate din partea companiilor în a accepta candidaţi full remote. Probabil că presiunea pieţei muncii nu este încă atât de mare încât să îi forţeze pe manageri să ia în considerare candidaţii full remote.
Răzvan Rada, director general, Headhunting IT: Piaţa este perturbată de circa şase luni încoace şi de ofertele salariale mult mai bune venite de la firme din SUA sau din Marea Britanie, iar aşteptările salariale ale candidaţilor din IT sunt cu 20% mai mari faţă de anul 2019.

Sorina Donisa, CEO SL APT Resources & Services, parte a grupului Prohuman: Mă surprinde în continuare o oarecare inflexibilitate din partea companiilor în a accepta candidaţi full remote. Probabil că presiunea pieţei muncii nu este încă atât de mare încât să îi forţeze pe manageri să ia în considerare candidaţii full remote. Răzvan Rada, director general, Headhunting IT: Piaţa este perturbată de circa şase luni încoace şi de ofertele salariale mult mai bune venite de la firme din SUA sau din Marea Britanie, iar aşteptările salariale ale candidaţilor din IT sunt cu 20% mai mari faţă de anul 2019.

Autor: Adelina Mihai

07.08.2021, 15:00 27676

„Am avut un candidat care ne-a cerut 13.000 de lei pentru un job remote şi a mai zis că, dacă îi cerem să vină la birou, trebuie să îi oferim 17.000 de lei net. Noi nu am ştiut ce să îi zicem, pentru că la nivelul companiei nu s-a luat o decizie legată de cum vom lucra din toamnă, dacă ne întoarcem la birou full time, dacă vom fi în regim hibrid sau dacă rămânem de acasă“, a spus Mircea, manager într-o multina­ţională din sectorul IT.

Cazul nu este singular, spun angajatorii şi recruiterii, pentru că în sectorul IT există o preferinţă clară a angajaţilor de a lucra de la distanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO