Eveniment

Mâna dreaptă a lui Năstase, fostul procuror general al PNA, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Mâna dreaptă a lui Năstase, fostul procuror general al PNA, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Autor: Mediafax

28.08.2011, 14:50 557

Ioan Amarie, fostul procuror general al Parchetului Naţional Anticorupţie pe vremea când Adrian Năstase era premier, este cercetat pentru ucidere din culpă în legătură cu un accident rutier în urma căruia a decedat o persoană, a declarat Simona Frolu, purtător de cuvânt al PICCJ.

Simona Frolu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a declarat, duminică, că dosarul este de competenţa Curţii de Apel Galaţi, având în vedere calitatea actuală de avocat a lui Ioan Amarie.

Potrivit lui Floru, Ioan Amarie este cercetat pentru ucidere din culpă.

Ancheta vizează producerea unui accident rutier în urma căruia a decedat o persoană.

Dosarul a fost înregistrat vineri, a spus purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Codiţă Costel.

"Se fac cercetări, se va da o soluţie raportat la datele care vor rezulta din anchetă. Nu putem trage acum o concluzie legat de vinovăţia şoferului", a spus Codiţă.

Ioan Amariei este unul dintre cei mai cunoscuţi şi controversaţi procurori din România, de numele său fiind legate dosare grele precum dosarul "Flota", în care a fost cercetat preşedintele României, Traian Băsescu, sau dosarul "Păvălache" în care este implicat Adrian Năstase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO