Eveniment

Mallul Sun Plaza va avea birouri deasupra si pasaj subteran catre metrou

24.11.2008, 19:35 32

Centrul comercial Sun Plaza, dezvoltat de EMCT si Sparkassen Immobilien in zona Berceni din Capitala, va cuprinde si o zona de birouri cu o suprafata de 10.000 de metri patrati deasupra mallului, precum si un pasaj subteran care va lega una dintre caile de acces cu statia de metrou Piata Sudului.

"In prezent, pe santier sunt 12 macarale si 550 de muncitori, astfel ca mallul va fi inaugurat in toamna anului viitor, iar spatiile de birouri in 2010. Investitia in intregul proiect va depasi 200 de milioane de euro", a declarat Friderich Wachernig, membru al consiliului de administratie a Sparkassen, divizie imobiliara a grupului austriac Erste.
Dezvoltat de EMCT, Sun Plaza va intra in proprietatea Sparkassen la finalizare si va avea o suprafata inchiriabila de 78.000 mp, cei mai importanti chiriasi fiind Cora, BauMax, Mobexpert si Cinema City. Mallul este inchiriat in prezent in proportie de 84%, potrivit reprezentantului Sparkassen.
Austriecii estimeaza obtinerea unui randament anual al investitiei de cel putin 9% din inchirierea mallului. Initial, finalizarea proiectului era programata pentru luna octombrie a acestui an, dar ca urmare a modificarilor operate ulterior la proiect, termenul a fost decalat aproape un an.
Compania mai detine pe piata locala si hotelul Novotel, situat pe Calea Victoriei din Bucuresti, precum si alte doua proiecte de mari dimensiuni, pe Calea Grivitei si in Jilava.
"Aceste proiecte sunt inca in faza de autorizare, iar dupa obtinerea permiselor de constructie vom hotari daca momentul este potrivit pentru a incepe constructia. Daca anul viitor va fi un nou tsunami in piata, bineinteles ca nu vom incepe proiectele", a precizat directorul Sparkassen.
Pe terenul din Grivita va fi realizat un proiect format din birouri si un hotel de patru stele, cu circa 200-250 de camere, in urma unei investitii de 100 mil. euro, in timp ce pentru proiectul comercial din Jilava investitia in centrul comercial este estimata la 50 mil. euro, dar reprezentantul Sparkassen ia in calcul si vanzarea proiectului dupa obtinerea autorizatiilor. Ca adaptare la noile conditii de pe piata, reprezentantii Sparkassen sunt mult mai atenti la noile proiecte, desi primesc in ultima perioada numeroase oferte de investitii.
"Suntem in asteptare, astfel ca desi suntem cautati de catre diferiti dezvoltatori pentru achizitia de proprietati, nu am intrat inca in nicio alta afacere. Unele proiecte nu sunt realiste si probabil nu vor fi realizate niciodata", a mai spus reprezentantul Sparkassen.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO