Eveniment

Majorarea pensiilor rămâne o problemă presantă pentru Guvern. Ludovic Orban: Trebuie să se bazeze pe realităţi economice sau s-ar putea să se transforme „într-un cadou otrăvit”

Majorarea pensiilor rămâne o problemă presantă pentru...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.09.2020, 15:24 207

Premierul Ludovic Orban spune că are intenţia creşterii pensiilor, dar dacă nu e bazată pe o creştere economică solidă se poate transforma „într-un cadou otrăvit”.

„Orice discuţie legată de orice cheltuieli publice nu se poate baza decât pe date economice certe sau pe prognoze făcute de entităţi extrem de serioase, cu competenţa necesară. Ca atare orice creştere venituri în sectorul public sau orice cheltuială suplimentară nu poate fi fundamentată decât pe o reluare a creşterii economice şi un ritm de revenire rapid”, spune Ludovic Orban, despre o eventuală creştere sau de indexare a pensiilor.

El mai afirmă că oricine promite creşteri de venituri fără să aibă la bază o creştere economică solidă „de fapt, minte”.

„Intenţia noastră e de a ajuta la creşterea veniturilor oricărui român, dar ea trebuie să se bazeze pe realităţi economice, pentru că altfel este un cadou otrăvit”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO