Eveniment

MAI: Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la TelVerde să ceară informaţii despre coronavirus

MAI: Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la TelVerde...

Autor: Departamentul Social

29.02.2020, 11:28 49

Peste 2.500 de români au sunat, vineri, la linia TelVerde pentru a cere detalii despre prevenirea infectării cu noul coronavirus, fiind înfiinţată şi o linie telefonică pentru diaspora, anunţă Comunicat Grupul de Comunicare Strategică.

„În cursul zilei de ieri, la TelVerde 0800 800 358, dedicată informării despre noul Coronavirus, s-au primit 2.519 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecţiuni. Pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate, a fost operaţionalizată o linie dedicată lor : +4021.320.20.20. De aici vă puteţi lua toate informaţiile legate de întrebările pe care le aveţi. Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare”, anunţă sursa citată.

În România au fost confirmate trei cazuri de infectare cu coronavirus, starea celor trei pacienţi fiind bună.

„Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public privind agravarea stării de sănătate a pacientului internat la Cluj, facem precizarea că, potrivit datelor transmise de DSP Cluj, starea bărbatului este staţionară, acesta neavând febră şi nici o evoluţie negativă. Rezultatele analizelor pentru persoanele care au mai fost testate au ieşit negative, ceea ce înseamnă că nu au fost infectate cu coronavirus”, conform Grupului de Comunicare Strategică.

În acest moment, la nivel naţional, sunt 52 persoane în carantină şi 8.796 persoane în izolare la domiciliu.

În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 (cele mai multe din Bucureşti – 26) cu privire la Coronavirus.

„Reamintim că, persoanele care au călătorit în localităţi din zonele afectate de CORONAVIRUS, altele decât cele cu transmitere comunitară extinsă, se vor autoizola la domiciliu 14 zile, timp în care vor fi monitorizate de către direcţiile de sănătate publică şi prin intermediul medicului de familie. Măsura se aplică şi membrilor de familie care locuiesc la acelaşi domiciliu. Persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li se vor pune la dispoziţie informaţii detaliate referitoare la măsurile de igienă individuală ce trebuie respectate în caz de epidemie”, arată sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO