Eveniment

Mai multe firme din Turcia vor să facă spitale în România

Autor: Ioana David, Miruna Badea

03.05.2011, 23:47 698

Medicana şi alte două firme din Turcia sunt interesate deinvestiţii în piaţa locală a serviciilor medicale private, unuldintre cele mai efervescente domenii din economie.

Interesul companiilor din Turcia este mai vechi, în piaţăcirculând de mai mulţi ani informaţii potrivit cărora turcii cautăoportunităţi în România.

"Cel puţin trei grupuri mari din Turcia studiază posibilitateaconstruirii unor spitale, iar anul trecut a fost deja inaugurat unspital deschis de turci, manageriat de către turci. Un spital deochi din Bucureşti", a declarat ambasadorul român la Ankara, IonPascu, citat de Mediafax. El se referă la West Eye Hospital.

Pascu a precizat că una dintre companiile interesate este grupulMedicana, care se află în discuţii cu un partener de la Bucureştipentru identificarea unui teren în vederea construirii unui spital.Potrivit unor informaţii citate anul trecut de Mediafax, Medicanaîşi propusese ca încă din 2010 să înceapă construirea unui spitalîn Bucureşti, care presupunea investiţii de 30 milioane dolari. Nusunt dipsonibile informaţii la zi legate de stadiul acestuiproiect. "Este de asemenea un alt grup mare şi care este prezent înRomânia. Ei au cumpărat un teren şi o clădire şi doresc săconstruiască un spital pentru cancer. Au construit o mică făbricuţăpentru producerea unui reactiv folosit în tratamentul saudepistarea cancerului. Şi de asemenea ei sunt în discuţii chiar cuSpitalul Municipal din Bucureşti pentru construirea unei clinicitot pentru depistarea şi tratarea cancerului. Mai există şi o firmămare de la Istanbul care pregăteşte un studiu. Ne-au cerutsprijin", a mai spus ambasadorul citat de Mediafax. El nu aprecizat numele celorlalte firme şi a atras atenţia că acesteproiecte ar putea să fie împiedicate de faptul că niciuna dintreţări nu recunoaşte diplomele medicilor din cealaltă. ReprezentanţiiSpitalului Municipal nu au putut fi contactaţi ieri până laînchiderea ediţiei pentru informaţii suplimentare.

Una dintre marile firme de servicii medicale private din Turciaeste Acibadem Healthcare Group, însă nu există indicii că laaceasta se referă ambasadorul. În cazul în care planurilecompaniilor din Turcia se finalizează, ar intra în competiţie pe opiaţă de aproape jumătate de miliard de euro, pe care acum se lupăfirme precum MedLife, Centrul Medical Unirea, Medicover, Sanador,Gral, Romar, Polisano, dar şi alţii. Acest business s-a doveditimun la criza care a afectat restul sectoarelor economice.Investiţiile continuă şi pentru jucătorii deja prezenţi pe piaţăcare au anunţat atât proiecte pentru clinici, cât şi pentru spitaleprivate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO