Eveniment

Mai lipsesc 10 miliarde de lei

15.07.2004, 00:00 18

Politistii au mai descoperit ieri o parte din bani provenite din furtul realizat de Petru Nica si complicii sai, din cele aproape 100 de miliarde de lei mai lipsind in jur de zece miliarde de lei.
O parte din bani au fost au fost descoperti de proprietara imobilului in cartierul bucurestean Colentina in care locuiau, cu chirie, Gabriel Velescu, unul dintre presupusii complici ai lui Nica, si prietena acestuia.
Proprietara casei situate pe strada Pasarani, Gabriela Nicolae, a declarat ca, marti, a vrut sa incuie usa dormitorului inchiriat de cuplu, dar, intrand in camera sa caute cheia, din intamplare, a lovit o geanta care era sub pat. Dupa ce a vazut ca acolo sunt puse sapte genti cu bani, ea a chemat Politia care a descoperit 26,2 miliarde de lei.
Gabriela Nicolae le-a spus politistilor sa vina sa caute mai amanuntit si a doua zi, ca sa fie sigura ca nu mai sunt bani ascunsi in casa ei. Ca urmare, in magazia din spatele casei, a fost ieri descoperita o sacosa in care erau patru pungi cu bancnote de 500.000 de lei, adica circa 4,5 miliarde de lei.
Politistii bucuresteni au descins in alte doua imobile, ieri dupa-amiaza, din care unul este situat de pe raza Capitalei. Politistii incearca sa gaseasca restul pana la suma de o suta de miliarde de lei sau alte elemente care ar putea fi de folos in ancheta.
Desi, potrivit anchetatorilor, in masina blindata se aflau circa 89 de miliarde de lei si 33.000 de dolari, Nica a sustinut in fata judecatorilor care au decis arestarea lui ca in masina se aflau doar 60 de miliarde de lei.
Petru Nica a disparut in noaptea de 4 spre 5 iulie cu o masina incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro. El a fost retinut luni noapte impreuna cu doi presupusi complici - Gabriel Velescu si Aurelian Romulus Paven. Anchetatorii au stabilit ca cei doi l-au asteptat pe Nica pe traseu, pe DN 1, cu o masina. Ei au mers apoi in spatele autospecialei cu bani pana in apropierea restaurantului Cocosatul din cartierul Baneasa, unde Nica a oprit masina, iar colegul care il insotea - Dan Vlasceanu - a coborat sa faca o serie de cumparaturi.
Nica a plecat apoi cu autospeciala, iar ceilalti doi complici l-au insotit pana pe strada Madrigalului, pe malul lacului Herastrau, unde, mai tarziu, politistii au descoperit masina abandonata. Cea mai mare parte a sumei furate a fost dusa in imobilul din Colentina, apoi intr-un garaj din localitatea Rosu si in vila de la Snagov (circa 48 mld. lei gasiti dupa capturarea lui Nica).
Cei trei au fost arestati pentru 29 de zile. Petru Nica si-a recunoscut fapta si a indicat traseul pe care l-a urmat din momentul in care a fugit cu banii, el fiind arestat sub acuzatia de furt calificat. La randul lor, Velescu si Paven au fost arestati pentru complicitate la furt calificat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO