Eveniment

MAI: De joi, cererile pentru paşapoarte temporare, depuse la toate ghişeele din Pipera şi Amzei

O imprimantă pentru tipărirea paşapoartelor simple temporare va fi instalată în această noapte la sediul din Piaţa Amzei, iar începând de joi dimineaţă cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi din Piaţa Amzei, anunţă MAI.

"A fost solicitată de la Imprimeria Naţională o imprimantă specială pentru sediul din Piaţa Amzei la care să se poată tipări paşapoartele simple temporare. Până în prezent, acest tip de paşaport se putea elibera doar la 3 ghişee din sediul din Şos. Pipera. Potrivit informaţiilor primite de la specialiştii Direcţiei Generale de Paşapoarte şi ai Imprimeriei Naţionale, imprimanta va fi montată la sediul din Piaţa Amzei în
această noapte", arată Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă remis miercuri seară MEDIAFAX.

Astfel, după operaţionalizarea celei de-a doua imprimante, începând de joi dimineaţă, cererile pentru paşapoartele temporare vor putea fi depuse la toate ghişeele din sediile din Pipera şi din Piaţa Amzei.

De asemenea, pentru că în sediul din Pipera, miercuri la ora 15.30 erau în aşteptare 448 de cereri depuse, în timp ce la sediul din Piaţa Amzei erau doar 10 persoane, au fost puse la dispoziţia cetăţenilor mijloace de transport ale MAI pentru a fi transportaţi de la Pipera la sediul din Piaţa Amzei.

Totodată, s-a luat decizia ca persoanele care aşteptau eliberarea paşapoartelor la sediul din Pipera sau care au rămas acolo pentru a depune documentele să primească apă.

Ministrul afacerilor interne a solicitat conducerii Direcţiei Generale de Paşapoarte să actualizeze analiza privind măsurile concrete de extindere a infrastructurii şi necesităţile de suplimentare cu personal care să deservească la capacitate maximă toate sediile din ţară, până la finalizarea perioadei de vârf în ceea ce priveşte numărul de cereri de eliberare a documentelor.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.