Eveniment

MAI: 9.500 de amenzi date sâmbătă pentru nerespectarea regulilor anti-Covid

MAI: 9.500 de amenzi date sâmbătă pentru nerespectarea...

Autor: Cosmin Pirv

07.02.2021, 12:33 306

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că sâmbătă au fost aplicate, la nivel naţional, 9.500 de amenzi, în valoare de 1,6 milioane de lei, în cadrul acţiunilor care au vizat respectarea regulilor pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat al MAI, sâmbătă au fost verificaţi 6.500 de operatori economici, 201 operatori transport persoane, peste 10.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar şi peste 84.000 de persoane.

În urma acestor acţiuni, au fost aplicate aproximativ 9.500 de sancţiuni contravenţionale ce însumează peste 1.600.000 lei.

Cele mai multe amenzi au fost date pentru nepurtarea măştii de protecţie.

„Au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea ori pentru nerespectarea distanţării fizice. De asemenea, au fost sancţionate contravenţii precum nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private şi nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor”, se arată în comunicat.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, au fost întocmite şapte dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO