Eveniment

MAE confirmă: Cei şapte oameni decedaţi în accidentul din Ungaria sunt români/UPDATE: Nouă persoane au murit

MAE confirmă: Cei şapte oameni decedaţi în accidentul...

Autor: Valentin Pircalabu

22.05.2018, 21:43 1420

UPDATE: Nouă persoane au murit în urma accidentului rutier produs marţi după-amiază în Ungaria, anunţă Poliţia ungară, potrivit MTI.


"Sunt şapte români morţi, toţi ocupanţii sunt români. Faptul că s-a activat celula de criză, automat, se activează celula de criză la MAE pentru cetăţeni străini, nu pentru alţi cetăţeni", a declarat pentru MEDIAFAX Paul Ciocoiu, purtătorul de cuvânt al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuzul înmatriculat în România, în judeţul Mureş, a fost implicat într-un accident rutier, în urma impactului toţi cei şapte români şi-au pierdut viaţa.

"O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit Poliţiei ungare, accidentul a avut loc marţi în jurul orei 16.30 (17.30, ora României), în apropierea localităţii Ceglédbercel, situată la circa 50 de kilometri sud-est de Budapesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO